Informatie over

Klachtenreglement - Als u niet tevreden bent

Als u een klacht heeft over de zorg van uw hulpverlener, hopen wij dat u daar met uw hulpverlener uitkomt. Natuurlijk mag u ook altijd naar Duore bellen of mailen om ondersteuning te krijgen in dit proces. Als u daar niet uitkomt kunt u terecht bij de klachtenbehandeling van uw hulpverlener.

Heeft u een klacht over Duore, dan kunt u terecht bij Alex Kingma.

Mocht dit niet tot een bevredigende oplossing leiden dan verwijzen we u naar onze klachtenregeling.

Eigen bijdrage Wmo

Vanaf 2024 betaalt ieder huishouden een eigen bijdrage van € 20,60 per maand voor hulp of ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
Bij de berekening van de eigen bijdrage wordt niet gekeken naar inkomen of vermogen. Ook maakt het niet uit of iemand veel of weinig hulp of ondersteuning krijgt.

Let op
De meeste hulp of ondersteuning die de gemeente aanbiedt, valt onder de eigen bijdrage Wmo van maximaal € 20,60. In een enkel geval vraagt uw gemeente nog een extra bijdrage in de kosten. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met het WMO-loket van uw gemeente.

Eigen bijdrage Jeugdwet

Voor zorg en ondersteuning via de Jeugdwet betaal je géén eigen bijdrage.

Kwaliteitscertificaat

Sinds 14 maart 2022 is Duore ISO 9001-2015 gecertificeerd. Ieder jaar bekijkt een onafhankelijke externe auditorganisatie of we voldoen aan de kwaliteitseisen.

Panel als cliëntenraad

Voor elke zorgorganisatie is het verplicht een cliëntenraad in te stellen. Ook voor Duore.
Onze manier van werken, waarbij de zorgvrager zijn eigen zorgverlener kiest, betekent ook dat het voor hulpvragers weinig toegevoegde waarde heeft om lid te worden van de cliëntenraad. Zij hebben hierdoor immers juist al maximale invloed op het traject.

In overleg met Zorgbelang hebben wij daarom panels ingesteld waarin zowel hulpvragers als niet-hulpvragers meedenken over beleid van Duore.
We hebben twee panels: een voor Jeugd (tot 23 jaar) en een voor volwassenen (vanaf 23 jaar).
De panels komen vier keer per jaar bij elkaar om met Duore te spreken over verschillende beleidszaken.

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht (RvT) houdt toezicht op het bestuur en heeft inspraak op belangrijke besluiten. Hierbij worden de belangen van zorgvragers, hun naasten, zorgprofessionals, medewerkers en samenwerkingspartners zorgvuldig afgewogen.
De Raad van Toezicht en het bestuur komen vier keer per jaar bij elkaar om beleid en voortgang te bespreken.

Onze Raad van Toezicht
Frank Burkels, voorzitter, lid, portefeuille algemene bedrijfsvoering en zorg
Jeanet Wijtsma, lid, portefeuille arbeidsmarkt en juridische zaken
Jannie Visser, lid, portefeuille hulpvragersbelangen

Wilt u contact met de RvT, stuur dan een mail naar info@duore.nl.

Vertrouwenspersoon

Duore vindt een veilige en ondersteunende omgeving belangrijk voor iedereen die bij ons betrokken is. Daarom hebben we een vertrouwenspersoon voor alle hulpvragers, medewerkers en opdrachtnemers van en bij Duore.

Onze vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor en ondersteunt bij eventuele zorgen of signalen. Het is belangrijk om deze in een vroeg stadium te signaleren om ervoor te zorgen dat zowel hulpvragers als medewerkers en opdrachtnemers zich veilig voelen in hun interacties en werkzaamheden.

Samen werken we aan een veilige, respectvolle en transparante zorgomgeving. Neem gerust contact op met onze vertrouwenspersoon als je vragen of zorgen hebt.

Nienke Schaap is vertrouwenspersoon voor Stichting Duore. Zij is bereikbaar via nienke@inukzoek.nl.